Číča se podle jejích slov zachytila nohou o rám, když se pootevřeným oknem snažila prolézt z přízemního bytu ven – a nedopadlo to dobře. Na první pohled bylo vidět, že má nohu zlomenou – navíc s otevřenou ránou. „Jelikož se kočka chovala agresivně, byla volána odchytová služba, která ji šetrně vyprostila," uvedla Teplá. Zvíře pak bylo převezeno k ošetření do útulku.

Nehoda. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Po dvou autech bouralo krátce po sobě a nedaleko sebe

Zraněného psa vyprošťovali z kanálu lezciNejen hasiči včetně lezeckého družstva, ale i veterinární záchranka se v úterý dopoledne zapojili na Letné do záchrany psa, který spadl do kanalizace v ulici Na Ovčinách. Zraněné zvíře se podařilo vyprostit a transportovat do sanitky – ovšem ve stavu vyžadujícím převoz na urgentní příjem veterinární kliniky.

Kachna divoká. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Na pomoc kachně s kachňaty museli přijet hasiči

Pomohou kamerové záběry objasnit krádež nafty?Bezmála desetitisícovou škodu, na které se významně podílelo i poničení nádrží, způsobili krádeží nafty zatím neznámí pachatelé, které již od poloviny března hledají policisté z Horních Počernic. Terčem nenechavců se podle úterních slov Jana Daňka z ředitelství pražské policie stala tři nákladní auta stojící na parkovišti v ulici U Čertous. V noci kdosi vypáčil víčka jejich palivových nádrží – a pak odčerpal 180 litrů nafty. Podezřelou skupinku zachytila na místě činu bezpečnostní kamera. „I když se všichni při činu maskovali, jednomu z nich bylo vidět do obličeje. Kamera také zachytila vozidlo, kterým pachatelé na místo přijeli," připomněl Daněk s upřesněním, že se jednalo o tmavou octavii druhé řady. Záběry policisté v úterý zveřejnili a s žádostí o pomoc se obracejí na veřejnost. „Jestliže někoho z mužů na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158," vyzval Daněk všímavé občany.
Krádež nafty. Zdroj: Policie ČR