Právě od kamerových záznamů si policisté hodně slibují – zjistit, kdo je na nich zachycen, se však zatím nepodařilo. Ve středu se proto obrátili na veřejnost s žádostí o spolupráci. Jakékoli informace, které by mohly pomoci při pátrání, lze předat prostřednictvím tísňové linky 158.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Muže hledají už šestým rokemVe svém bydlišti se již několik let neukázal 47letý Jiří P. z Prahy-východ, po kterém policisté pátrají již od 21. listopadu 2011. Ve středu se obrátili na veřejnost s žádostí o pomoc. „Pro násilnou trestnou činnost, spáchanou před více než pěti lety, vydal kolínský okresní soud příkaz k zatčení a k dodání do výkonu trestu odnětí svobody," připomněl policista Zdeněk Chalupa.
Jakékoli informace o místě pobytu nebo výskytu hledaného muže přijmou policisté na kterékoli služebně, na telefonních číslech 974 882 476 a 974 882 437 či prostřednictvím tísňové linky 158. Jiří P. se může jevit asi o pět let mladší; jeho popis připomíná štíhlou postavu výšky kolem 180 cm, hnědé oči a krátké hnědé vlnité vlasy, které jsou prošedivělé a na temeni značně prořídlé. Internetová pátrací databáze také uvádí, že je ozbrojen, avšak není nebezpečný.
Hledaný Jiří P. Zdroj: Policie ČR 

Případ investic čeká na verdiktZávěrečné řeči zazněly, na rozsudek je třeba počkat do pátku. Takový je vývoj v kauze tří někdejších manažerů investiční společnosti Key Investments, jíž se Městský soud v Praze zabývá od poloviny února. Představenstvo společnosti, konkrétně jeho někdejší předseda Daniel Brzkovský, místopředsedkyně Klára Fenstererová a členka Alena Šťastná, kteří stanuli na lavici obžalovaných, měli v letech 2004 – 2011 pořizovat pro klienty vysoce rizikové cenné papíry, s nimiž se jinak než převody v rámci klientské skupiny Key Investments neobchodovalo – a jež se po úpadku firem měly stát prakticky bezcennými. Obžaloba hovoří o tom, že 43 zákazníkům byla způsobena škoda blížící se 874 milionům korun. Mezi poškozenými figuruje i pět radnic: Praha 6, Praha 10, Lázně Bohdaneč, Votice a Sokolov. Obžalovaní vinu odmítají; obhajoba mimo jiné zpochybnila posudky, které posloužily k vyčíslení škody a podle nichž cenné papíry ztratily hodnotu. Požaduje zprošťující verdikt. Státní zástupkyně Darja Dunajová naopak trvá na uznání viny. Pro obžalované navrhla několikaletý pobyt ve vězení; nejdéle by podle ní měl za mřížemi pobýt Brzkovský.

Čtěte také: Vrhač cihel z Arlbertova dostal rok vězení