„Provedeným šetřením bylo zjištěno podezření z porušování práv duševního vlastnictví k ochranné známce společnosti Spy Optic, Inc.," vysvětlila za celní úřad Šárka Miškovská s dodatkem, že zadržené zboží bude pod celním dohledem zničeno. „V případě jeho propuštění do volného oběhu by majiteli ochranné známky vznikla škoda ve výši jednoho milionu korun," konstatovala Miškovská.

Podezřelého odhalil strážník v době volnaDopadnout mladíka podezřelého z brutálního útoku na jiného muže se podařilo pražským strážníkům díky přispění kolegy, který měl zrovna volno. Ve čtvrtek odpoledne se ale zastavil na služebně – a právě tam zaslechl informaci o tom, že hlídku v Breitcetlově ulici na Černém Mostě požádali policisté o pomoc při pátrání po muži, jenž při potyčce zranil protivníka kovovým boxerem – a ozbrojen může být i nadále.

Tyhle informace včetně popisu podezřelého hlídka okamžitě předala kolegům – a slyšel je i strážník při návštěvě služebny. Při odchodu si pak u vstupu do stanice metra Rajská zahrada všiml muže, na něhož popis hledaného pasoval jako ulitý. Přivolal proto kolegy ve službě, kteří dotyčného zadrželi a předali policistům.

Zloděje usvědčil jeho vlastní diářSvědomitostí a pečlivostí usnadnil práci pražským policistům muž podezřelý z vloupání do domu v Hořovského ulici v pražských Řepích, kterého v neděli dopadli policisté krátce po činu. Znali popis pachatele i směr jeho odchodu, a tak 30letého muže s naditým batohem nesoucího v rukou televizor zadrželi už v nedaleké ulici Šedivého. Dotyčný se sice snažil tvrdit, že věci právě velmi výhodně koupil od neznámého muže – okradený ale své věci bezpečně poznal, připomněl v pátek Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie.

Důkazem proti podezřelému se stal jeho diář: v něm policisté našli adresu vykradeného domu i se jménem majitele. Zadržený pak vyslechl obvinění z krádeže a porušování domovní svobody – a v případě odsouzení mu hrozí až pět let.

Kradeného kola si užíval jen krátceJen dvacet minut se mohl těšit z kořisti zloděj, který si v Revoluční ulici v centru metropole přivlastnil cizí jízdní kolo. Pachatel, který kradl tři čtvrtek tři čtvrtě hodiny před polednem, využil toho, že majitel bicykl nezabezpečil – jen opřel o výlohu a zašel si do banky. Zloděje, který naskočil a ujížděl pryč, sice viděl; dokonce se za ním rozběhl – po svých ho ale neměl šanci dohonit. Pátral pak po něm společně s přivolanými policisty – a asi po 20 minutách spadla klec: na 27letého muže, který ukradené kolo měl stále u sebe, narazili v Husitské ulici.

Ukázalo se, že muž, z něhož příležitost udělala zloděje, není žádný začátečník. Už loni byl odsouzen za podobný skutek. Po sdělení obvinění putoval do cely.