Sedm z nich skončilo ve vazbě, uvedl ve středu mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej, který o podrobnostech akce s krycím názvem Elektro informoval.

Šlo o zásah související s krácením daní, kdy vedle osmi podezřelých bylo obviněno také pět firem. Podle Ibehejových slov se detektivům podařilo rozkrýt a zmařit fiktivní obchody s telefony, tablety a obdobným zbožím, jejichž cílem bylo zkrátit daň z přidané hodnoty o více než 200 milionů korun. Fingované kšefty na území Evropské unie měly přinést peníze ve formě neoprávněně vyplacených nadměrných odpočtů DPH vysvětlil Ibehej.

„V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným fyzickým osobám trest odnětí svobody až na 10 let," poznamenal.

Neznámé auto ujelo od sraženého a zraněného dítětePo zatím neznámém řidiči, který se v Černošicích nerozpakoval ujet od sraženého dítěte, pátrají policisté z Prahy-západ. S žádostí o pomoc se Jana Dětská z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Západ obrátila ve středu na veřejnost; vítáno je jakékoli svědectví k bouračce, při níž blíže neupřesněné auto porazilo nezletilého cyklistu. „K nehodě v ulici Slunečná došlo 21. října," upřesnila Dětská.

S dodatkem, že cyklista utrpěl lehká zranění, se kterými byl převezen na ošetření do nemocnice v Praze. „Řidič z místa dopravní nehody ujel pravděpodobně ve směru Černošice – Vráž," připomněla policistka jednu z mála prozatím získaných indicií. Postřehy svědků střetu jsou vítány na bezplatné lince 158; volat je také možno přímo na telefonní čísla 974 882 250 a 974 882 500.