Ke krádeži došlo v restauraci v Plzeňské ulici. Záběry bezpečnostních kamer naznačují, že jednu z návštěvnic v nestřežené chvíli okradla neznámá žena. „Podezřelá odvedla pozornost poškozené tím, že gestikulací požadovala jídlo. V pravé ruce držela papír, se kterým nenápadně zakryla telefon položený na stole – a odcizila ho,“ přiblížil Rybanský zjištění, se kterými policisté zatím pracují.

Zdroj: Policie ČR
Požár na Chodově.
Při požáru paneláku potřebovali ošetření lidé i psi

Policisté zveřejnili kamerové záběry 


Potřebovali by ovšem zásadní doplnění: stále jim chybí jméno a adresa ženy, s níž by si v souvislosti více než měsíc starou událostí rádi pohovořili. Věří však, že nyní se to může změnit.

Zveřejnili totiž kamerové záběry – přičemž očekávají, že někdo podezřelou pozná a prostřednictvím linky 158 dá vědět, kde ji hledat. „Za krádež hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ připomněl Rybanský sazbu danou trestním zákoníkem.

Policie ČR. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Po muži, který zanechal dopis na rozloučenou, už policie nepátrá

Ve stejném čase bourala tramvaj i autobus
Dopravní komplikace na Smetanově nábřeží přinesla ve čtvrtek po 16. hodině nehoda, kdy se tramvaj u Karlových lázní srazila hned se dvěma osobními auty. Havárie zkomplikovala nejen provoz na silnici, ale na čtvrt hodiny se v úseku Národní divadlo–Staroměstské zastavily i tramvaje na linkách číslo 17 a 18 – pouze však v jednom směru jízdy. Ve stejném čase se na jiném místě centra Prahy (a u jiné budovy Národního divadla) stala dopravní nehoda také v Legerově ulici. Na úrovni rekonstruované budovy Státní opery se střetly autobus a motocykl. Bouračka se obešla bez zranění – a také bez toho, že by vážněji blokovala dopravu. Autobus však tvořil překážku v pravém pruhu magistrály ještě vpodvečer.