Strážníci odhalili popíjející mládežVstup do víkendu neměla šťastný parta mládeže, kterou při popíjení v parku Folimanka vyhmátli pražští strážníci. V pondělí o tom informovala vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Siefertová. Lidé se podle jejích slov ozvali na tísňovou linku s tím, že popíjející parta narušuje veřejný pořádek.

Desítku mladíků a slečen ve věku od 15 do 17 let zastihla hlídka pod přístřeškem stánku s občerstvením. Dechové zkoušky potvrdily, že všichni mají upito; na displeji vyskakovaly hodnoty od 0,4 do 0,95 promile alkoholu. Pití si prý mládež koupila v nedaleké prodejně potravin. Obsluha odmítla věc řešit, a tak dojde na správní řízení. Vyzvednout své děti si museli přijet rodiče. 

Patnáctiletou slečnu, která rovněž měla upito, se uprostřed noci podařilo najít také na benzince v Plzeňské ulici. Strážníky přivolala žena z obsluhy čerpací stanice s tím, že na toaletě se zamkla dívka a skoro hodinu už nevychází. „Usnula jsem," vysvětlovala dotyčná, když se ji po několika minutách podařilo hlídce přesvědčit, aby vyšla. Bylo cítit, že pila – a dechová zkouška to výsledkem 1,08 promile jen potvrdila. Kdo mladistvé alkohol podal, se zjistit nepodařilo.

Drobná nehoda přinesla jen hmotné škodyS opatrností museli v pondělí večer déle než hodinu projíždět ulicí Přátelství v pražské Uhříněvsi řidiči mířící směrem od Říčan k centru metropole. Dvě osobní auta se střetla přímo před redakcí Pražského deníku.S opatrností museli v pondělí večer déle než hodinu projíždět ulicí Přátelství v pražské Uhříněvsi řidiči mířící směrem od Říčan k centru metropole. Dvě osobní auta se střetla přímo před redakcí Pražského Deníku. Naštěstí se nikomu nic nestalo, byť ani sanitka na místě nechyběla – u nabouraných aut se zastavila posádka pražských záchranářů náhodou projíždějící kolem, aby se přesvědčila, zda někdo nepotřebuje pomoc. Vzápětí ale mohla pokračovat dál.

Okolnosti srážky jsou předmětem šetření dopravních policistů. 
Práce na místě nehody, která přibrzdila provoz již po 18. hodině, skončily zásahem odtahové služby kolem půl osmé večer. Řidiči museli místem nehody projíždět se zvýšenou opatrností, v relativně klidném provozu se ale ani netvořily kolony. Objíždět havarovaná auta totiž museli jen řidiči větších vozidel; ta menší se mohla vyhnout přes nájezd k zastávce autobusů městské dopravy.

Taxikář srazil lampu na tramvajovou trolejHodinový odklon trasy pražské tramvajové linky číslo 22 v úseku Vršovické náměstí – Čechovo náměstí si v pondělí 22 minut po poledni vyžádala neobvyklá nehoda osobního auta. Řidič taxíku naboural v Moskevské ulici do lampy, která následně zůstala viset na trolejovém vedení.

Z nabouraného auta, které částečně zasahovalo i na tramvajové koleje, řidič utekl a podařilo se mu zmizet. Zjevně tedy nepřišel k vážnější zdravotní újmě. Nikdo jiný se při nehodě nezranil. Výše způsobené škody bude vyčíslena v rámci dalšího šetření.