„Přijel jsem informovat pana Peltu o mimořádných obavách z posledního vývoje v českém fotbalovém prostředí. Máme velmi znepokojující a konkrétní informace, které se týkají oblasti řízení zápasů. Teď je na panu Peltovi, aby učinil příslušné kroky," řekl novinářům Křetínský.

„Musím říct, že jsem zdrcen z toho, co se ke mně dostalo. Smutné na tom je, že si myslím, že ty informace jsou věrohodné. Musím si to nechat projít hlavou," uvedl Pelta, který nevyloučil, že by mohly přijít na řadu i orgány činné v trestním řízení.

Koho se znepokojující informace týkají, odmítl majitel Sparty říct. Pelta pouze uvedl, že nejde o šéfku rozhodčích Dagmar Damkovou ani jejího životního partnera Romana Berbra, který řídí plzeňský krajský svaz a je považován za šedou eminenci českého fotbalu.

Křetínský odmítl, že by za Peltou dorazil jen kvůli sobotnímu šlágru 7. ligového kola v Plzni, kde se Letenští po prohře 0:1 cítili poškozeni verdikty sudího Radka Matějka.

Pražanům se nelíbila především rozhodující penalta ze 40. minuty po souboji domácího Davida Limberského s hostujícím Josefem Hušbauerem. Sparťané upozorňovali, že reprezentační zadák pád přifilmoval, a vedení klubu dokonce o přestávce zvažovalo, že nepošle tým do druhé půle. Po zápase pak Letenští prohlásili, že sudí pískal tendenčně, což však Damková i Matějek rezolutně odmítli.

„Považuji situaci na velmi vážnou a hlavně systémovou. Nepřijel jsem komentovat jeden konkrétní zápas, kvůli tomu bych za panem Peltou nejezdil," řekl šéf Sparty. „Přišel jsem předložit informace, které jsou mnohem vážnější a týkají se celého systému," uvedl Křetínský.