Opatření bylo rozděleno na tři dílčí podakce, mezi které patřily kontroly squatů a míst, kde se zdržují osoby bez trvalého přístřeší, návštěvy problematických provozoven se zaměřením na kontrolu nalévání alkoholu nezletilým osobám, prověření řidičů, jestli dodržují zákon o provozu na pozemních komunikacích a kontrola provozoven v areálu Sapa se zaměřením na kontrolu osob a zboží.

Státní veterinární správa (SVS) odhalila v areálu Sapa v Praze 4 nelegální prodejnu s výrobnou potravin živočišného původu. V ní veterinární inspektoři zajistili téměř půl tuny nejrůznějších živočišných produktů, které nebyly nikterak označené a chyběly k nim doklady o původu. U většiny produktů nebylo zjistitelné datum spotřeby, část produktů měla prošlou dobu minimální trvanlivosti a vykazovala smyslové změny.

"Při bezpečnostní akci policisté zkontrolovali 1538 osob, 1122 vozidel, 184 chat, 42 squatů a 3 herny. Vypátrali celkem 7 osob, které procházely celostátním pátráním," uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Nehoda v Karlíně
Nehoda v Karlíně: Dvě auta, dvě koloběžky a pět zraněných

Zjistili celkem 206 přestupků v dopravě, za které uložili 187 pokut v celkové výši 70 600 korun. Z toho dvě desítky přestupků oznámili správnímu orgánu.

Dále byl přistižen jeden řidič pod vlivem drog a dvě osoby, které řídily vozidla i přesto, že nikdy nevlastnily řidičské oprávnění. Dva darebáky se podařilo zadržet za majetkovou trestnou činnost.

Zloději se s tím nepárali

 V rámci kontroly osob bez trvalého přístřeší ve vestibulu metra Budějovická, přijali policisté z krajské Pořádkové jednotky Prahy 4 oznámení od kolemjdoucích, že z prodejny C&A měly vyběhnout dva zloději s odcizenými bundami. Na kamerovém záznamu je vidět, že jednoduše vešli do prodejny, sebrali věci a zase utekli.

"Policisté tuto dvojici vypátrali u Polikliniky Budějovická. Každý ze zadržených měl dvě ukradené bundy v hodnotě převyšující částku šest tisíc korun. Obě osoby byly na místě omezeny na osobní svobodě a převezeny na místní oddělení k provedení dalších procesních úkonů," uvedla Siřišťová.

Zdroj: Policie ČR
Zadržení podezřelých v souvislosti se zmizením páru.
Případ pohřešované dvojice: zásahovka si došla pro dva podezřelé