Údajné osahávání předškolaček ve vodě, které podle spisu zdaleka neskončilo jen u nenápadných letmých dotyků, Městské státní zastupitelství v Praze pojmenovává jako znásilnění. V případě uznání viny může být ve hře až 12letý trest.

Pondělní termín jednání byl zrušen - stejně jako původně plánovaný začátek procesu v polovině ledna. Tehdy se to stalo kvůli nemoci předsedy senátu, nyní to bylo plánované předem kvůli omluvě, řekla Deníku mluvčí soudu Markéta Puci.

Podobné termínové posuny jsou běžným jevem; hlavně proto, že advokáti i státní zástupci zpravidla řeší několik kauz současně (a také soudní znalci mívají termínový kalendář nabitý).

Plánování termínů s předstihem nicméně umožnilo trestnímu senátu na pondělí pozvat do jednací síně číslo 117 muže stíhaného v jiné kauze – advokáta z Vinohrad, který čelí obžalobě ze zpronevěry.

Nakonec ale jednačka stejně zůstala prázdná. A upozornění na vývěsce dávalo na srozuměnou, že projednávání aféry z plaveckého areálu by beztak nemělo šanci na zahájení. Nedoudilo se totiž – stále kvůli nemoci předsedy senátu.