Sotva policisté ve čtvrtek zveřejnili záběry pořízené kamerou sledující dění před vozidlem, na kterých je dotyčný zachycen při opatrném příchodu i při kvapném odchodu s kořistí v 16tisícové hodnotě, se začaly hrnout užitečné ohlasy.

V pátek to připomněl Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. „Prosili jsme veřejnost o pomoc při pátrání po tomto nenechavci - a ta přišla téměř obratem," konstatoval Hulan s dodatkem, že na informace o případu z médií reagovali pozorní spoluobčané nejen rychle, ale i velmi účinně: operátorům linky 158 předali velice cenné, konkrétní a přesné informace.

„Na jejich základě jsme následně v jednom z hostelů v Holešovicích zadrželi 32letého Slováka, u kterého jsme navíc zajistili i část ukradených věcí," naznačil Hulan, že dotyčného neusvědčuje jen podoba, ale není nouze ani o další důkazy. Mimo jiné policistům ukázal, kam odhodil doklady okradené záchranářky. Z kabiny auta, na jehož opačném konci byla posádka obklopená dětmi, ukradl příruční zavazadlo s osobními věcmi, GPS navigací či čelovou svítilnou.

Nyní je podezřelý z krádeže - za což by v případě uznání viny soudem mohl padnout až dvouletý trest.

Vřelé díky - a jen tak dál, říká policie
V souvislosti s úspěšným uzavřením případu díky pomoci svědků, bryskně reagujících na zprávy v médiích, adresoval policista Tomáš Hulan veřejnosti vřelé poděkování:
„Vážení spoluobčané, dovolte mi vám všem jménem pražské policie poděkovat za velice přínosnou pomoc a spolupráci při objasnění jak tohoto, tak celé řady dalších případů. Vězte, že nebýt vás, trvalo by vyřešení mnohých případů o poznání déle; některé by možná nebyly objasněny dodnes. Nejen proto si vaší pomoci a nelhostejnosti ke svému okolí velice vážíme - a těšíme se na další spolupráci."

Čtěte také: Sanitka natočila zloděje, který ji vykradl