Auto dělající úmyslné smyky, které občas zastaví a od volantu vrávoravě vypotácí chlápek, aby se vymočil – to opravdu nešlo přehlédnout. Zvlášť když se to opakovalo několikrát za sebou!

Kolem páté ráno strážníci podezřelé auto objevili v Morseově ulici. I s dotyčným za volantem. Muž, který byl zjevně opilý tak, že měl problém ukočírovat i vlastní nohy a jazyk, se k řízení přiznal. Právě auto je prý místem, kde si nejlíp odpočine a urovná si myšlenky. Možná ale měl víc přemýšlet ještě dřív, než otočil klíčkem v zapalování. Mohl se tak vyhnout stíhání pro trestný čin. Podezřelý je z ohrožení pod vlivem návykové látky. Upito měl totiž opravdu důkladně. Při dechové zkoušce se na displeji objevila hodnota 2,28 promile.

Během noci ale nebyl jediným hříšníkem, který se před jízdou podíval na dno sklenky a byl přistižen. Ani druhým! Dva výtečníky odhalili pražští strážníci už před ním. Klec spadla také v Koněvově ulici na Žižkově, kde v půl třetí ráno pracovali specialisté na kontrolu taxikářů. Nemohli ale přehlédnout ani auto, které vozem taxislužby nebylo. Řidič na sebe upozornil tím, jak kličkoval po vozovce a ostatní účastníky silničního provozu ohrožoval přejížděním do protisměru. Hlídka se s rozvahou pustila za ním; bezpečně se ho podařilo zastavit až po průjezdu Karlínem – v ulici U Rustonky. Když strážníci přivolali policisty vybavené přístrojem k detekci alkoholu, bylo jasno: muž za volantem nadýchal 2,21 promile.

Ve světle předchozích případů na tom byl ještě relativně „lépe" muž, který na sebe před půlnocí v centru Prahy upozornil vjetím do zákazu. Také nadýchal, ale bylo to aspoň méně než dvě promile. I když – k dosažení této hodnoty také mnoho nechybělo. Přístroj ukázal 1,86 promile.