Janoušek, který je známý svými vazbami na politiky, byl odsouzen za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky. Ve vězení zatím strávil pouze jeden a čtvrt roku. Trest mu byl přerušen na jaře 2016 kvůli špatnému zdravotnímu stavu. Dlouhodobě si totiž stěžoval na zdravotní komplikace po operacích hlavy.

Janoušek si mohl ke svému nástupu zvolit kteroukoliv věznici. „Jsou povinny ho vzít,“ řekla Krejčířová pro server iRozhlas s tím, že brněnská věznice přijímá 24 hodin denně a sedm dní v týdnu. Do nedělní půlnoci tak však podle České televize neučinil.

Ilustrační foto.
Na záchytce skončili dva opilí řidiči z dálnice. Byli to cizinci

Známý lobbista už dříve požádal Městský soud v Praze o upuštění zbytku trestu. Rozhodovat by se mělo v nejbližší době.

A to po verdiktu brněnského krajského soudu, který sice další přerušení zamítl, ale zároveň ve svém vyjádření uvedl, že vzhledem k jeho zdravotnímu stavu by spíše připadalo v úvahu upuštění od zbytku trestu.

„Soud má za to, že prognóza jeho zdravotního stavu nepředpokládá zlepšení natolik, aby odsouzený mohl v dohledné době být schopen vykonat zbytek uloženého trestu odnětí svobody, jehož výkon byl v minulosti opakovaně přerušen,“ cituje server ČT rozhodnutí týkající se Janouškovy žádosti o další přerušení trestu.

Je tedy možné, že se Janoušek do vězení ani nevrátí. 

Obránkyně ve vestibulu metra Staroměstská.
Při zasáhu proti drogovému dealerovi ohrožovala policisty žena nožem