Pisatel loni v dubnu údajně ministrovi financí z výhružně znějící adresy kalouskuuzbrzosedockas@seznam.cz napsal, že vláda má změnit systém, který dovádí lidi k zoufalství a sebevraždám a jemu samotnému brání ve spokojeném životě. Pokud se tak nestane, naznačil možnost sebevražedného útoku za pomoci trhavin, ke kterým prý má přístup. Tvrdil, že díky svému vzdělání ví, jak zničit většinu ministrů – byť připustil, že „padnou i nevinní lidé". Poskytl však i čas k nápravě. Dva měsíce na zlepšení celkové situace v zemi.

Po uplynutí této lhůty následoval další e-mail, odeslaný z jiné adresy, který již hovořil o „odsuzujícím rozsudku za vlastizradu". A také o chystaném atentátu na ministra i na jeho blízké. Případ řešila policie, třebaže tehdejší ministr financí Miroslav Kalousek měl pověst muže, který nad kritikou své činnosti i nad hrozbami mávne rukou – nebo rukou máchne a věc vyřeší krátce-ručně-aktuálně. Velkou pozornost totiž vyvolal incident z předloňského září, kdy Kalousek v těsném sousedství parlamentní budovy uštědřil facku mladíkovi, který na něho pokřikoval, že je zloděj, který by měl za své činy pykat. Podle Kalouskovy verze „bude viset", mladík tvrdil, že řekl „by měl sedět". Další políček následoval, když se napadený proti počínání ministra ohradil. Kalousek to komentoval slovy, že k „profackování drzého spratka" nedošlo poprvé ani naposled.

Aktuálně souzený případ zřejmě ale Kalousek osobně vlastně ani neřešil. O e-mailech sice věděl – podle všeho ale u soudu vypoví, že jejich obsah přesně neznal. Měl jen informace, že jde o hrozbu povražděním členů vlády – a že jeho spolupracovníci předali věc policii.