Prchal doslova cestou necestou, vyplývá z nedělních informací Jana Daňka z ředitelství pražské policie. „Sjel z hlavní silnice a vjel do vypuštěného Kovářského rybníka. Pak pokračoval po polní cestě, až dojel do výběhu pro koně. Tam zjistil, že nemá kudy vyjet než tou samou cestou, kterou přijel.

To už ale výjezd z tohoto výběhu policisté zablokovali služebním vozidlem a nedovolili mu to," přiblížil Daněk průběh stíhající jízdy – s dodatkem, že motorář se i tak zkoušel přece jen dostat ven. Jeho snažení ukončila až havárie poté, co nezvládl řízení. A zastavit ho policisté museli silou, protože se pak ještě pokoušel utíkat po svých.

Důvody k ujíždění

Policisté pak zjistili, že důvodů k ujíždění měl dotyčný hned několik: problémový byl jak on sám, tak motocykl, na kterém seděl.

„Čtyřicetiletý řidič má soudem uložený zákaz řízení motorových vozidel až do března 2017 – a policisté také zjistili, že má bohatou trestní minulost majetkového charakteru. Lustrací motocyklu zjistili, že není řádně registrovaný a nemá na silnici co dělat," konstatoval Daněk.

Řidič byl podle jeho slov zadržen a je podezřelý ze spáchání trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení by mohl skončit za mřížemi až na dva roky.

Čtěte také: Řidič ujíždějící z Prahy do Plzně dostal 8,5 roku