Za vše mluví fakt, že třebaže v pátek ráno ještě nebylo pátrání oficiálně odvoláno, z pátrací databáze hledaných osob, která je veřejně přístupná na internetu, záznam o tomto muži během dopoledne zmizel.

K nálezu těla mrtvého muže v lesoparku u Botiče, poblíž ulice Nad Meandry, byli policisté přivoláni náhodným chodcem (či přesněji: běžcem) ve čtvrtek krátce před 18. hodinou. Prvotní informace z místa nasvědčují tomu, že muž spáchal sebevraždu, potvrdila v noci Iveta Martínková z ředitelství pražské policie. „Detektivové na místě nalezli také střelnou zbraň, která bude podrobena zkoumání," konstatovala.

Zda jde o pistoli, z níž vyšla minulý pátek vražedná střela, tedy zatím potvrzeno není; čeká se na výsledek expertizy. Hledaný muž nicméně legálně vlastnil hned dvě zbraně. Život si přitom podezřelý vzal nedaleko místa, kde byla spáchána vražda v minulém týdnu. Pitva by také měla odpovědět na otázku, kdy tak učinil.

Policejní manévry

Ke zločinu v Záběhlicích byli policisté přivoláni minulý pátek ráno. Deset minut před půl osmou oznamovatel volající na tísňovou linku upozorňoval na střelbu ve Velenovského ulici. V garážích obytného komplexu pak policisté našli zastřeleného muže, který tam bydlel.

Následovaly policejní manévry i za účasti zásahové jednotky. „Nikdo totiž nemohl v danou chvíli vyvrátit domněnku, že pachatel je ještě v domě nebo blízkém okolí," vysvětlil Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. Nikdo ale nalezen nebyl.

Terč výhrůžek

Prakticky od počátku práce na případu kriminalisté z mordparty pátrali po Lukáši B. jako předpokládaném pachateli. Na tom, že z muže, kterého znal z místa předchozího bydliště, má strach, zavražděný již v minulosti policii opakovaně upozorňoval; oznamoval, že se stal terčem výhrůžek a mé strach o život.

Oznámení vůči jeho osobě ale podával na policii také jeho protivník. Kontrolní orgány pražské policie nyní prověřují, jak konkrétní policisté v těchto případech postupovali a co vše ve věci podnikli. První poznatky napovídají, že nečinní nezůstali.