Rušný večer měli strážníci z Prahy 7, kteří společně s kolegy z útvaru psovodů dohlíželi na dění na Letenské pláni, kde se koná pivní festival. Ženu, která hlasitě křičela, vyzvali k předložení dokladů.

Dočkali se ale jen sprostých nadávek a vyhrožování známostmi s různými funkcionáři včetně ministra vnitra, připomněla v pátek vedoucí kanceláře ředitele městské policie Irena Seifertová.

„Poté dokonce kopla služebního psa do náhubku a pokusila se členy hlídky napadnout kopy a údery pěstí," přiblížila Seifertová agresivitu hlučené ženy. V té chvíli byla 47letá žena zpacifikována a předvedena na policejní služebnu. Nadýchala téměř 1,5 promile.

Hlasitě křičící žena

Nad ránem málem nevěřili svým očím členové autohlídky strážníků z Prahy 1. Ti se v ulici V Kolkovně zastavili u skupiny mladíků, kteří hlasitě zpívali. Sotva strážníci stačili skupinku vyzvat, aby se ztišila, objevila se hlasitě křičící žena, která mladé muže polila šumivým vínem. A to ještě nebyl konec.

„I přes opakované výzvy strážníků 33letá žena dále řevem rušila noční klid – a navíc začala být vůči hlídce agresivní," poznamenala Seifertová. Protože opakované výzvy ke zklidnění měly stejný efekt, jako když hrách na stěnu hází, byla žena předvedena na policejní stanici za použití donucovacích prostředků.

Čtěte také: Tloukla hlavou o zem, putovala na záchytku