Z výtržností posouzených jako přestupkové jednání se jich sedm bude zpovídat ve správním řízení; neméně pět dalších poputuje k soudu s obžalobou z trestného činu. V jednom případě, kdy 33letý fanda přímo před očima policistů sebral z krku protivníka klubovou šálu a trofeje se navzdory výzvám odmítal vzdát, jde o krádež; zbývající případy, týkající se mužů od 24 do 37 let, mají kvalifikaci násilí proti úřední osobě.

Nemusí jít ale o počet konečný, naznačily pondělní informace pražské policie. V řešení je totiž stále případ 25letého muže, který na křižovatce ulic U Sparty a Jana Zajíce hodil plastovou popelnici po policistovi na koni. Nádoba na odpad vymrštěná od skupiny křiklounů zasáhla muže v uniformě i speciálně vycvičené zvíře, které prudce uskočilo k oplocení stadionu. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Zadržený útočník čelí obvinění z násilí proti úřední osobě a poškození cizí věci, za což by ho soud mohl poslat do vězení až na šest let.

Podezřelý mladík.V pondělí policisté okolnosti tohoto incidentu upřesnili. Nezaútočil jediný pachatel, ale byli dva – přičemž ten druhý se stále hledá. Hodit popelnici se totiž 25letému útočníkovi zprvu nedařilo, a tak mu přispěchal na pomoc dosud neznámý vrstevník. Útok pak dokonali společnými silami. A právě po tomto kumpánovi, pomocníkovi hlavního vrhače, kriminalisté I. obvodu pražské policie nadále pátrají.

Pomoci by mohl záznam kamery, která – sice potmě, ale přece – incident zachytila, věří detektivové. Záběr proto v pondělí zveřejnili a žádají veřejnost o pomoc. Jakékoli informace k totožnosti podezřelého přijmou policisté na lince 158 i na kterékoli policejní služebně.

Hledaným podezřelým je mladík střední postavy ve věku kolem 25 let, vysoký asi 170 cm. Má světlou pleť a krátké hnědé vlasy. Na sobě měl černé tříčtvrteční kalhoty a červeno-černou bundu, pod niž si oblékl černou mikinu s kapucí. Na nohou měl bílé sportovní boty.