„Odjel jsem domů do Českých Budějovic, kde jsem vyhledal svého lékaře-ortopeda – a ten mi zakázal pohyb. Teď ležím, zranění přichází k sobě – a uvidíme, co bude dál," řekl herec Deníku.

Netají se tím, že vedle šrámů na těle bolí i ty na duši. Ty plynou z toho, že byl, jak říká, napaden bezdůvodně, zákeřně zezadu – a ještě k tomu obrovskou přesilou. Agresivních surovců prý bylo sedm na jednoho! Proč? Jaký byl důvod útoku? Prý asi jen proto, že nebyl „náš".

Hokej Veselého zrovna k vytržení nepřivádí – nicméně zápletka byla nejspíš právě hokejová. Ve středu večer prý seděl s kolegyní v restauraci v Zenklově ulici, kde čekali na příchod svého ředitele, přičemž v televizi právě běžel hokejový zápas Plzně s pražskou Spartou. Ačkoli jako Budějovičák – po jihočesku Budějčák – fandí tamějšímu Motoru, po očku sledoval i tenhle mač.

A jelikož Sparta vedla 4:0 (nakonec Plzeň dotahovala, takže domácí taktak vydřeli vítězství 4:3), halasně sice nefandil nikomu, ale přece jen se přikláněl na stranu slabšího. A jeho proplzeňské sympatie zjevně neunikly skupině sedmi lidí, kteří přišli sledovat poslední třetinu.

Měli prý výhrady, že v Praze se proti Praze nefandí – ovšem Veselý považoval věc za vyřízenou vysvětlením, že jeho „budějcké" srdce bije pro Motor – a tady se kloní na stranu slabšího. Tečka.

Nečekaný útok zezadu

Mladíci se dál už bavili mezi sebou – a on s kolegyní stále čekali na příchod šéfa. Marně. Od ředitele dorazila SMS zpráva, že je stále v práci, doplněná pozváním, ať se za ním staví. Proto se vydali k divadlu – a na ulici kousek od restaurace to přišlo: nečekaný útok zezadu.

Agresora, který mu dal ránu pěstí do hlavy, Veselý podle vlastních slov zpacifikoval. „Dostal jsem ho pod sebe a dal jsem mu pěstí," řekl Deníku s vysvětlením, že jako skoro stokilový a dvoumetrový chlap není žádné tintítko. Pak prý ale přišel útok přesily, kdy na něj doslova pršely další rány do hlavy. I kopance. Brutální útok sedmi lidí proti jednomu!

Neobešlo se to bez zásahu policistů a záchranářů, které přivolala kolegyně. Událost je v šetření, řekl ve čtvrtek Deníku Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. „Jeden člověk měl být napaden na ulici na počátku dvěma osobami – a nakonec sedmi," konstatoval s tím, že policisté byli přivoláni před 23. hodinou a k útoku mělo dojít asi dvacet minut před oznámením.

Bližší informace zatím policie nemá. „Prověřujeme, zda se ta věc stala, za jakých okolností, kdo měl být přepadeným a kdo pachatelem," konstatoval Hulan.

Hematom, zafixovaný krk a modřiny

Zásah na místě potvrdila Deníku i Jiřina Ernestová z centrály pražských záchranářů. „Ve 23.01 hodin jsme přijali tísňové volání s výzvou k výjezdu ke zraněnému muži v Zenklově ulici," uvedla. „Pacienta ročníku narození 1979 se zraněním hlavy převážela posádka rychlé zdravotnické pomoci do Nemocnice Na Bulovce," doplnila s tím, že u úrazů hlavy je těžké v terénu odhadovat, jak vážné to je: záleží na dalších vyšetřeních.

„Obličej mám naštěstí v pořádku, protože všechny útoky přišly zezadu," doplnil Veselý. Zezadu je však hematom přes půl hlavy, dále zafixovaný krk a modřiny po zádech, vypočetl následky nočního útoku.

„Něco podobného se může stát kdykoli a komukoli," varoval herec, jemuž se bezdůvodné napadení jeví zcela absurdně. Za šokující považuje, že když už se někdo potřebuje prát, nemá v sobě ani kousek smyslu pro fair play. A míní, že o věci je třeba mluvit. „Agrese je strašně moc – a takhle se lidi chovat nemají," vzkazuje společnosti. Aktuálně nikoli z jeviště, ale z lůžka.

Pokud jde o konkrétní okolnosti útoku, Veselý připomněl, že na místě byla policie, která věc šetří. „Já čekám na výslech," poznamenal.

Čtěte také: Podporovatelka migrantů dostala podmínku za napadení policisty