Na to byla zvědavá nejen fotbalová veřejnost, jestliže 32letý hráč krátce po nehodě dal svůj postoj najevo přímo na hřišti: moc a moc se debatovalo o tom, jak před televizními kamerami oslavoval gól vstřelený do branky Příbrami: proháněl se po trávníku předstíraje kroucení volantem.

V jednací síni Obvodního soudu pro Prahu 2 (který řeší všechny trestné činy v dopravě spáchané na území metropole) však o nehodě fotbalisty zřejmě nepadne ani slovo. Trestní stíhání Limberského pro ohrožení pod vlivem návykové látky Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 2 podmínečně zastavilo, informoval server Aktuálně cz. Hrozba až tříletého pobytu za mřížemi a dlouhodobého zákazu řízení je tak pro fotbalistu zatím zažehnána.

Změnit by se situace mohla v případě, kdy by provinilec porušil vlastní závazek, že rok nebude řídit, případně pokud by se neosvědčil ve zkušební době stanovené na čtyři roky (aby měl hříšník jistotu, že kauza nebude znovu otevřena, nesmí se nejen dopustit trestného činu, ale neměl by spáchat ani závažnější přestupek v dopravě).

Právě Limberského závazek, že rok nesedne za volant, a fakt, že uhradil škodu, kterou při havárii způsobil, podle slov žalobkyně Táni Dočekalové umožnil podmíněné zastavení trestního stíhání. Dá se očekávat, že takovéhoto řešení se nyní budou dožadovat i další provinilí šoféři. Limberský byl nicméně potrestán i zaměstnavatelem: v plzeňském klubu dostal vysokou pokutu a přišel o kapitánskou pásku. Krátkou pauzu si musel dát i v reprezentaci.

Podmínky podmíněného zastavení stíhání:Uhrazení škody poškozeným, kteří se připojili k trestnímu řízení;
Závazek neřídit motorová vozidla po dobu dvanácti měsíců od nabytí právní moci rozhodnutí.
Zdroj: Táňa Dočekalová, náměstkyně obvodního státního zástupce pro Prahu 2