Pražští kriminalisté hledají muže, který je podezřelý, že má na kontě osm případů krádeží notebooků z kanceláří po celém hlavním městě. Zjevně osvědčený scénář akce je vždy stejný.

Lupič, zloděj - Ilustrační foto
Krádeže vloupáním už obchody většinou nehlásí

Po chodbách a kancelářích vytipované firmy se pohybuje jako by nic. Chová se naprosto suverénně až drze a když je náhodou vyrušen, tak předstírá, že někoho hledá. Z prázdných kanceláří pak odnáší především notebooky, ale nepohrdne ani peněženkami s platebními kartami.

Muž může být nebezpečný

„Kriminalistům se podařilo podezřelého muže ustanovit a znají jeho totožnost. Nicméně dopadnout se ho nedaří, přestože je na něj již půl roku vydán příkaz k zatčení a souhlas se zadržením, jelikož není známo místo jeho pobytu,“ sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Zdroj: Policie ČR

„Jestliže někdo ví, kde by se mohl jednapadesátiletý muž nacházet, ať se ozve na linku 158. Kriminalisté zároveň varují, že by mohl být nebezpečný, jedná se o několikrát trestného recidivistu, proto ať se ho nikdo nesnaží zadržet,“ dodal mluvčí.

Karel Prášek
Z pražského podsvětí. Prvorepublikový kmotr zpronevěřil desítky milionů

"Po zveřejnění pátrání po hledaném muži se kriminalistům ozval oznamovatel, který sdělil, kde se muž nachází. Díky tomu mohlo dojít ve středu 8. ledna v dopoledních hodinách ze strany kriminalistů k jeho zadržení v Brandýse nad Labem. Nyní budou s mužem probíhat standardní úkony trestního řízení, informoval ve čtvrtek 9. ledna Daněk a poděkoval za spolupráci.

Až pět let za mřížemi hrozí muži v případě odsouzení. Podezřelý je nejen z trestného činu krádež, ale i z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.