Zloděj se do administrativní budovy v ulici Milady Horákové vypravil krátce po půl osmé večer. Pomocí planžety překonal zámek dveří kanceláře, odkud si chtěl odnést notebook a peníze. V nerušeném odchodu mu ale zabránil pracovník bezpečnostní agentury.

Zloděj před ním utekl do sklepních prostor, kde se zamkl v jedné z místností. Vyjít ven odmítal i po výzvách přivolaných policistů. Ti tak vnikli dovnitř násilím - dveře jednoduše vykopli. „Netušili ale, že se zabarikádovaný muž snaží z druhé strany dveře bránit vlastním tělem," připomněl Hulan. Vykopnuté dveře tak nenechavce vzaly po papuli - a zlomily mu nos.

Recidivista se vyhýbal nástupu do vězení

Došlo tedy nejen na zatýkání, ale také na ošetřování. Třiatřicetiletý muž, který dostal přes frňák, pak putoval rovnou do věznice. Ukázalo se totiž, že je na něj vydán zatykač - již několikrát odsouzený recidivista se totiž vyhýbal nástupu do vězení. „Současný trest odnětí svobody se mu tak může prodloužit o dalších až pět let - což je horní hranice trestní sazby, která mu nyní hrozí na krádež," poznamenal Hulan.