Když se výzvy ke zklidnění minuly účinkem a dotyčný dál slovně útočil, jeden ze strážníků ho vyzval, aby předložil doklady. Reakce byla překvapivá: muž nejen že nic neukázal, ale schoval i sám sebe: sedl si do taxíku a uvnitř se uzamkl.

Ničeho tím nedosáhl, protože auto řidič zase odemkl. V té chvíli se zákazník začal domáhat přivolání sanitky; prý je mu špatně. Skutečně se dočkal – načež opět dokázal překvapit všechny kolem: záchranáře i strážníky. Tentokrát vyrukoval s tvrzeními, že je Karel Schwarzenberg, či že je ze Švýcarska.

Pokud jde o předložení dokladů, věc však nepokročila ani o píď. Novým poznatkem se stal jedině výsledek dechové zkoušky, o jejíž provedení požádali strážníky záchranáři. Na displeji vyskočila hodnota přibližující se jednomu promile.

Opakovaný pokus o útěk z nemocnice

Nic se nezměnilo ani na tom, že muž se i nadále domáhal ošetření. Sanitka ho proto v doprovodu strážníků převezla do nemocnice. Třebaže se tam ocitl na vlastní přání, během čekání na lékaře se muž pokusil z nemocnice utéct. Zmizet se se snažil dokonce opakovaně. Nakonec byl zpacifikován silou a dostal pouta. Když ho prohlédl lékař, 42letý muž putoval ještě na služebnu policie kvůli zjištění totožnosti.

Tečka za nočním incidentem to ale ještě nebyla. Spáchání přestupku má nyní na krku nejenom taxikář, ale i zákazník. Jeho počínání tak bude mít ještě dohru ve správním řízení.