V sobotu pět minut před půlnocí si policisté pohotovostní motorizované jednotky všimli v křižovatce ulic Ďáblická a Střelničná motorkáře. Toho se rozhodli zastavit k provedení běžné silniční kontroly.

Zdroj: Policie ČR

"Jakmile ale policisté rozblikali majáky, motorkář za to znatelně vzal a jal se policistům ujíždět. Jak je zřejmé ze záběrů palubní kamery policejního vozu, jel prchající řidič opravdu hlava nehlava. Minimálně čtyři křižovatky projel na červenou v rychlosti notně přesahující mnohdy až sto padesát kilometrů v hodině, kdy je zřejmé, že před těmito křižovatkami ani nepřibrzdil," uvedl mluávčí pražské policie Tomáš Hulan.

Drogy, alkohol a cizí řidičák

Motorkářova snaha skončila v ulici U Velké Skály, kde nezvládl průjezd zatáčkou a havaroval. V tu chvíli ho policisté zadrželi a zjišťovali, co bylo důvodem jeho zběsilé jízdy.

Při požáru bytu v Praze 10 hasiči zachránili 17 osob.
OBRAZEM: Hasiči zachránili při požáru i kočku. Tři lidi ošetřila záchranka

Jak se následně ukázalo, těch důvodů bylo hned několik. Jednak policisté u řidiče zajistili hned tři plastové sáčky, které obsahovaly větší množství bílých a modrých tablet extáze a přes osm gramů pervitinu.

"Dalším důvodem pro ujíždění byl samotný stav řidiče. Ten totiž podle výsledků provedených testů neměl na motorku ani sednout, natož na ní jet. Test na alkohol prokázal v řidičově dechu téměř 0,3 promile alkoholu a test na drogy avizoval, že řidič požil kokain a pervitin," prozradil mluvčí.

Policie pátrá po důležitých svědcích loupeže poblíž ulice Nad Opatovem.
Svou oběť surově zbil a okradl. Pomůžete policistům loupež objasnit?

Navíc německy hovořící muž předložil místo svého řidičského průkazu doklad úplně někoho jiného, což přímo na místě neuměl nijak vysvětlit.

"Na základě všech těchto skutečností skončil dvaačtyřicetiletý muž na policejní služebně, kdy je v tuto chvíli podezřelý z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za tento delikt mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let," uzavřel Hulan.

Nelegální automaty.
Celníci zabavili nelegální automaty. Jednu hernu v Krči zavřeli, neměla EET