Naposledy to bylo minulý týden ve čtvrtek, kdy vpodvečer vzala nohy na ramena během společné procházky Krčským lesem, připomněl v úterý Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie.

Možná by o hledané dívce mohli kriminalisté IV. pražského obvodu hovořit jako o „nepoučitelné" – zdá se nicméně, že se poučila. „Při předchozích útěcích byla vždy následně vypátrána poblíž místa bydliště, tedy v lokalitě kolem Brandýsa nad Labem. Nicméně současná zjištění kriminalistů její výskyt na tomto místě nepotvrzují," konstatoval Hulan.

Třináctiletou dívku policie hledá již od neděleDetektivové podle jeho slov provedli ještě celou řadu dalších operativně pátracích úkonů – avšak prozatím bez konkrétních výsledků. Policisté proto znovu žádají o pomoc veřejnost. Jakékoli informace o aktuálním místě pobytu hledané dívky nebo o jejím pohybu policie přivítá na lince 158.

Lucie L. má střední postavu, měří asi 160 centimetrů. Její popis připomíná oválný obličej, hnědočerné dlouhé vlasy a zelené oči. Během pátrání v polovině února pražský policista Jan Daněk zmiňoval také nápadnou mezeru mezi horními řezáky.

V prosinci, kdy internetová párací databáze obsahovala navíc zmínku o tom, že dívka vypadá spíš na 16 let, středočeská policistka Eva Stulíková konstatovala, že detektivové soustřeďují pátrání do oblasti obce Káraný, kde by se Lucie L. mohla zdržovat ve společnosti stejně starého chlapce – byť v minulosti se stýkala spíše se staršími osobami. Když se tehdy školačka sama vrátila k matce, bez dalších podrobností prý potvrdila, že v Káraném opravdu pobývala.

Čtěte také: Hledaná patnáctiletá vypadá na 17, sedmnáctiletá naopak na 15 roků