„Muže se podařilo dopadnout díky oznamovateli, který uslyšel houkat alarm jednoho z právě vykrádaných vozidel – a zavolal na tísňovou linku,“ připomněl Daněk. Díky tomu, že svědek uvedl přesný popis muže, kterého viděl u auta, i směr jeho útěku, se dotyčného podařilo vypátrat o pár ulic dál.

Jeho chování policisty přesvědčilo, že jsou na správné adrese: snažil se utéct a schovat v křoví, kde pak byl zadržen. „U muže také následně našli i kradené navigace,“ doplnil Daněk. Konstatoval, že se jedná o recidivistu, který již byl opakovaně odsouzen. Tentokrát by za krádež a poškození cizí věci mohl být ve hře až pětiletý pobyt ve vězení.

Krádež kol.
KRIMI MIX: V souvislosti s krádeží dvou kol pátrá policie po třech lidech

Z hořícího auta vytáhli zraněného muže policistéZabránit mnohem většímu maléru se v úterý podařilo dopravním policistům, kteří se u Turska na Praze-západ atali náhodnými svědky vážné havárie. Hodinu před polednem řidič malé dodávky Škoda Felicia pick-up nezvládl řízení, dostal smyk – a přední částí auta narazil do stromu. Bezprostředně poté projížděla kolem hlídka dopravních policistů, připomněla ve středu Jana Dětská z územního od0boru středočeské policie pro Prahu-venkov: Západ. „Jeden z členů hlídky si všiml zahoření v motorové části a začal oheň hasit. Další dva policisté vyprostili z vozidla zraněného řidiče, poskytli mu první pomoc a zavolali záchrannou službu,“ konstatovala policistka. Zraněného muže pak do nemocnice transportoval vrtulník.

Muž zůstal zaklíněný pod vlakem.
Mladý muž zůstal zaklíněný pod vlakem v tunelu