"Při výslechu muž uvedl, že ho celý incident mrzí a pravděpodobně na jeho chování měl vliv alkohol, který před tím vypil. Po výslechu byl propuštěn a policisté budou na případu dál pracovat, informoval mluvčí pražské policie Jan Daněk.  

Ještě před napadením se agresor muže na nástupišti zeptal „Co čumíš?“ načež se dostal odpověď „Proč bych nečuměl…“. Jelikož s ní zjevně nebyl spokojen, následoval tvrdý útok a několikaminutová rvačka.

Zdroj: Policie ČR

Chvíli se vyvíjela nerozhodně, ale po nějaké době získal útočník navrch a do ležícího nešťasníka ještě kopl. Posléze se promenádoval po nástupišti s výrazem gorilího samce, který právě uhájil vedoucí místo v tlupě.

Identikit hledaného muže.
Muž a žena se vetřeli ke staříkovi na zahradu. Chlapík mu prošmejdil dům

"Útočník pak i s ženou a kočárkem nastoupili do soupravy a odjeli metrem na Strašnickou. Podle oznamovatele byl útočník nejspíš pod vlivem drog. Tedy by se mohlo jednat o narkomana," přiblížil mluvčí.

Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři léta. "Jestliže muže nebo ženu, která byla s ním, poznáváte, kontaktujte linku 158," požádal veřejnost o spolupráci Daněk.

Muži hledaní v souvislosti s incidentem před diskotékou.
Cizinec se třemi kamarády zkopal v Praze před diskotékou ležícího muže