Před sedmou hodinou na linku 158 oznamovatelka nahlásila, že se do Kavárny U Stromečku v ulici Elišky Přemyslovny vloupává nějaký muž. Na místo dorazili policisté z pohotovostní motorizované jednotky a hned poznali, že oznámení bylo pravdivé. Našli poškozené dveře a vstoupili dovnitř, aby našli pachatele.

Policie hledá muže, který onanoval v tramvajích.
Nastoupil do tramvaje, onanoval a vystoupil. Chlapík to vydržel celé dopoledne

„O tom, že je stále uvnitř, se přesvědčili hned na prahu vstupních dveří, když kolem nich proletěla lahev vína a rozbila se o stěnu. Policisté tak okamžitě muže vyzvali, aby svého jednání zanechal. Odpověď přišla záhy, respektive přiletěla, a to ve formě dalších dvou lahví vína hozených jejich směrem. Předpokládaný cíl nezasáhly jen proto, že policisté útok předvídali a včas se skryli,“ popsal v tiskové zprávě mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Podle Rybanského muž utekl do jedné z místností kavárny a tam se zavřel a odmítal otevřít. Když policisté vyrazili dveře, tak podezřelý měl v ruce další flašku vína a připravoval se k útoku. „Udeřit však již nestihl, neboť byl zasažen hroty taseru jednoho z policistů a za pomoci hmatů a chvatů sveden k zemi, kde mu byla nasazeny pouta,“ uvedl mluvčí Rybanský s tím, že zadržený měl pozitivní test na kokain a amfetamin. Případ policie vyšetřuje jako podezření ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě, krádež a poškození cizí věci. Pokud by byl "vinný" útočník vinný, hrozí mu až šest let odnětí svobody.

Policie hledá zloděje, který řádí v Karlíně.
V Karlíně řádí drzý zloděj. Zaměřuje se na jízdní kola a střešní nosiče aut