„Karta byla spolu s dalšími věcmi obsahem tašky, kterou neznámý pachatel odcizil majiteli z vozidla na parkovišti před nákupním centrem na Černém Mostě. Stačila jen chvilka nepozornosti a její majitel o ni přišel, když nakládal nákup do svého vozu a tašce nevěnoval dostatečnou pozornost," konstatoval Daněk.

Šlo o pachatelky krádeže? 

Připomněl, že není vyloučeno, že podezřelé zachycené kamerou bankomatu při výběru peněz by mohly být i pachatelkami této krádeže. To ovšem ukáže teprve další šetření.

Na to, jakým způsobem se jim karta dostala do rukou, by se policisté především rádi zeptali obou žen zachycených kamerou bankomatu při výběru peněz.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR

Policie žádá o spolupráci

K tomu jim však zatím chybí potřebné údaje: znají sice podobu dotyčných, nikoli ovšem jména; tím méně pak adresy. Mohlo by se to ovšem změnit poté, co policisté v pátek záběry zveřejnili a požádali veřejnost o spolupráci při pátrání. Jakékoli postřehy napovídající, kde ženy hledat, jsou vítány na lince 158.

Obě hledané jsou podezřelé z neoprávněného opatření platebního prostředku. „V případě vypátrání a odsouzení jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Pokud se ženám prokáže i to, že kartu odcizily, budou se zodpovídat i z trestného činu krádež," konstatoval Daněk.

Čtěte také: Na kradené kartě byl i PIN kód