Mluvčí pražského městského zastupitelství Štěpánka Zenklová uvedla, že podezřelí schválili prodej v rozporu se zákonem o hlavním městě Praze. Nyní čelí obvinění ze zneužití pravomoci úřední osoby a z porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Podle informací ČTK jde o tehdejší zastupitele z řad ODS, ČSSD a KSČM a policisté prošetřují prodej pozemků, jež se nacházejí podél ulic Ryšavého, Stříbrského a Ke Stáčírně. Prodej pozemků u ulice Stříbrského by se měl týkat ještě rozhodnutí zastupitelstva zvoleného v letech 2006 až 2010.

Starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský (dříve ODS, nyní bezp.) se k obvinění nechtěl blíže vyjadřovat. „Obvinění jsem převzal a předal svému právnímu zástupci. Stanovisko zatím nemám," napsal v textové zprávě ČTK Mlejnský.

Druhý zásah

Policisté z Útvaru odhalování organizovaného zločinu zasahovali na radnici Prahy 11 loni na podzim, kdy si odnesli údajně dokumenty a počítače z majetkoprávního odboru. Starosta Dalibor Mlejnský tehdy uvedl, že si policisté vzali dokumenty týkající se úplatného převodu majetku za posledních šest let a privatizace bytů.

Opoziční zastupitelé Mlejnského a vedení Prahy 11 dlouhodobě kritizovali za některé zakázky nebo prodeje pozemků. Mlejnský vždy kritiku odmítal.

Zastupitelů v Praze 11 je 45.