Několik minut se nic nedělo – pak však dotyčný vyzul žabky, které měl na nohou, a dal se na útěk směrem k Císařské louce. Mohlo to vypadat tak trochu jako z grotesky: oběhl čerpací stanici a přilehlou budovu, avšak přiběhl zpátky k benzince; kvůli oplocení pozemku se dál nedostal. Dostal pak pouta – a skončil v rukou policie. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu.

Zdroj: Městská policie Praha
Zadržený muž v poutech. Ilustrační foto.
Muž zmlátil „miláčka“ – cizí auto. Putoval na psychiatrii
Zdroj: Městská policie Praha
Muž v poutech. Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Muž obtěžující hosty v baru začal narážet hlavou do zdi

Po vloupání se uplatnily ukradené doklady i platební karta Pomohou krádež v bytě objasnit kamerové záběry pořízené v obchodě? Na to, že odpověď zní „ano“, spoléhají policisté ze Spořilova. Ti již dva měsíce, od čtvrtka 8. června, řeší vloupání do bytu v ulici Na Nivách. Majitelce tam zmizela značková kabelka i s platební kartou a osobními doklady, informoval v úterý Jan Rybanský z ředitelství pražské policie.
Zneužití se dočkalo vše: karta byla opakovaně použita k platbám v různých obchodech – a kradené doklady komusi posloužily k uzavření čtyřtisícové půjčky. Celková škoda se přiblížila k deseti tisícům korun. V jednom z obchodů, kde byla karta zneužita k placení, zachytily bezpečnostní kamery dvě podezřelé ženy. Jedna z nich měla na rameni i ukradenou kabelku. Policisté by proto s dotyčnými rádi pohovořili. Věří, že s jejich hledáním by mohly pomoci postřehy všímavých svědků. Záběry v úterý zveřejnili a obracejí se na občany s žádostí o pomoc. „Pokud některou z žen poznáváte, kontaktujte linku 158,“ vyzývá Rybanský.