Divoké scény se odehrávaly vpodvečer v Opletalově ulici v centru Prahy poté, co strážníci nesprávně odstavené auto fotili a začali vyplňovat takzvanou parkovačku. Šofér, který se mezitím u svého auta objevil, odmítl předložit doklady. Nastoupil – a zjevně hodlal odjet, jako by se nic nedělo. S tím strážníci pochopitelně nebyli srozuměni a chtěli mu v odjezdu zabránit. Když nastartoval, jeden z členů hlídky se postavil před auto. Milena Bližňáková z centrály pražských strážníků v pátek uvedla, že ani to dotyčného nezastavilo. „Řidič na to zareagoval tak, že se proti strážníkovi rozjel, zastavil těsně před ním, zařadil zpátečku a začal couvat. Hlídka se proto za ním rozběhla," konstatovala Bližňáková.

Už v té chvíli bylo zřejmé, že divoce manévrujícího řidiče čekají velké problémy. To hlavní mělo ale teprve přijít! Dejme opět slovo Bližňákové: „V křižovatce ulic Opletalova a Růžová řidič zastavil – a zde se ho strážníci za použití donucovacích prostředků pokusili z vozidla dostat ven. Muž se i přesto rozjel dál ulicí Růžová. Strážník, který proti muži použil hmaty a chvaty, zůstal zaklíněn v okně na místě u řidiče…" Zaklíněn zůstával a zůstával, i když auto ujelo desítky metrů. A řidič si počínal, jako by se nic nedělo. Až po chvíli se strážníkovi podařilo řidiče zastavit.

Násilí proti úřední osobě se zbraní, jelikož vozidlo bylo použito jako zbraň, má policejní vyšetřovatel jasno o tom, co se na místě činu odehrálo. Dokazování před soudem by nemělo být složité. Svědectví strážníků totiž nezůstane osamoceným důkazem. Jednak se přihlásil svědek události, jednak horrorové momenty zachytil městský kamerový systém.