Dosud neznámý pachatel pohrozil zničením jedné ze školních budov; bez bližšího upřesnění. I když je v podobných případech téměř pravidlem, že o reálnou hrozbu se nejedná, podobná oznámení nelze brát na lehkou váhu.

Do školy proto vyrazili policisté, a to rozhodně ne se záměrem rozšířit si vzdělání. Došlo na okamžitou evakuaci; školu museli opustit všichni přítomní: patnáct dětí a tři dospělí.

Policisté bombu nenašli

„Na místo byl přivolán psovod se psem, který postupně prohledal všechny budovy školy. Při velmi důkladné pyrotechnické prohlídce nebyla nalezena žádná výbušnina ani jiný podezřelý předmět," konstatovala Kropáčová s tím, že do obhlídky se zapojila více než desítka policistů. Po třech hodinách bylo jasno: jednalo o planý poplach – a děti i zaměstnanci se mohou vrátit dovnitř.

Pro ně rozruch skončil – nikoli však pro policisty. Ti po původci anonymní hrozby intenzivně pátrají. Za šíření poplašné zprávy mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let, upozornila Kropáčová.

„Od začátku letošního roku do konce května policisté z celé republiky řešili celkem 81 případů šíření poplašné zprávy. Do současné chvíle se jim podařilo zadržet již bezmála polovinu pachatelů," konstatovala.

Čtěte také: Anonym ohlásil bombu v Thomayerově nemocnici