Na pražském ruzyňském letišti hrozil anonym výbuchem letadla nízkonákladové společnosti Jet2. Nechal vzkaz psaný v angličtině na palubě letadla z Anglie, který našla letuška. Část letiště byla evakuována, pyrotechnici ale výbušninu nenašli. Firma Jet2 si nicméně chce stroj prověřit sama, zpáteční let do Anglie tak bude opožděn. Sdělily to mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová a ruzyňského letiště Eva Krejčí.

Letadlo do Prahy přiletělo před polednem, letuška vzkaz na papíře našla po odchodu pasažérů při úklidu kabiny pro cestující. „Letadlo je v nebezpečí, na palubě je umístěna nálož. Letadlo vybouchne, nezastavíte nás," citovala Rendlová text vzkazu.

Letadlo bylo podle ní odstaveno do karantény. Mluvčí Letiště Václava Havla Praha Krejčí uvedla, že letadlo přiletělo z Leedsu a před 13:00 mělo odlétat do Newcastlu. Aerolinky Jet2 posílají pro pasažéry náhradní letoun, odletět mají kolem 18:00. „Kromě této linky to na provoz na letišti a jinou bezpečnost vliv nemělo," doplnila Krejčí.

Autorem výhrůžky byl podle Rendlové zřejmě některý z pasažérů, posádka tvrdí, že před odletem vzkaz v letadle nebyl. Pátrání ale prý bude složité. „My víme, kdo v tom letadle byl, ale je to otázka dokazování, mohl to být kdokoli z cestujících," uvedla mluvčí.