Za utržené peníze si pak obstaral drogy, jejichž je stálým uživatelem. V době, kdy na ně neměl peníze, například zpracovával části rostlin máku, ze kterého získával omamnou látku morfin, za což byl také pravomocně odsouzen.

V současné době jsou na Jonáše vydány Obvodním soudem pro Prahu 4 dva příkazy k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a Okresním soudem Praha – východ je vydán příkaz k zatčení.

Nalezená zbraň.
Muži nalezli při vyklízení bytu malorážkovou zbraň. Dva se jí dokázali zranit

Jiří Jonáš je 180 až 190 centimetrů vysoký, má hnědé oči a pravděpodobně na krátko střižené černé prošedivělé vlasy a černé prošedivělé vousy. Hlavním poznávacím znamením je výrazné tetování na pravé paži, na kterém má kulatý ČS znak s písmeny NS-CZ a hákový kříž.

Hledaný se může pohybovat na celém území ČR a pravděpodobně bude ve společnosti své družky Andrey Palkové, která je taktéž vyhlášena v celostátním pátrání z důvodu vydání příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody.

Tragická dopravní nehoda nedaleko Kostelce nad Černými lesy ve čtvrtek 3. prosince 2020.
Při nehodě u Kostelce nad Černými lesy zemřely dvě mladé ženy

V případě, že byste měli o hledaném muži jakékoliv informace, nebo věděli, kde se pohybuje, kontaktujte tísňovou linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu Policie ČR. V žádném případě se muže nepokoušejte zadržet sami, mohl by být nebezpečný.