Kamery zachytily, jak se po deváté večer před policejní budovou ve Strojnické ulici zastavila pětice mladíků doprovázených dvěma dívkami – načež jeden člen skupinky hodně zhurta napadl jednu z dívek. Po krátké slovní rozepři ji strhl za vlasy na zem a smýkal ji po chodníku. Nedbal na to, že se ho ostatní snažili napomínat, a v útoku pokračoval. Ba ještě přitvrdil!

Chlapci zranili a obrali dívku

Nakonec své oběti způsobil zranění, když jí dupl nohou na hlavu. Navíc další z mladíků prošacoval dívce kapsy a sebral jí peníze. V té chvíli už vybíhali z budovy republikové centrály policie muži v uniformách, aby zasáhli. Partička se před nimi rozutekla; chytit se nepodařilo nikoho. Na místě zůstala pouze ztlučená dívka.

Zdroj: Policie ČR

Od 16leté slečny, kterou sanitka odvezla k ošetření do nemocnice, se kriminalisté nedověděli nic konkrétního, a tak zvolili obvyklý způsob: pátrání se zveřejněním informací v médiích. A to nezůstalo bez ohlasu! První členové skupinky se na policejní služebny přišli přihlásit už v pátek dopoledne. „Ve valné většině se jednalo o osoby, které jsou momentálně vnímány kriminalisty jako svědci. Avšak jeden z nich, 20letý mladík, si za účast na tomto incidentu vyslechl od vyšetřovatele obvinění z loupeže," poznamenal v pondělí Hulan.

Návrh na uvalení vazby

V sobotu se na policejní služebně objevil i ten nejhledanější z mladíků: hlavní aktér, na videu z místa činu zachycený v černém tričku a riflových kraťasech. Jednadvacetiletý muž také vyslechl obvinění z loupeže. „S ohledem na závažnost jeho počínání při incidentu a jeho agresivitu vůči poškozené umístil vyšetřovatel obviněného do policejní cely a podal podnět k návrhu na uvalení vazby," doplnil Hulan. S dodatkem, že v neděli odpoledne soud o uvalení vazby skutečně rozhodl.

Víc než to, že v pozadí konfliktu měly být peníze a drogy, policejní detektivové I. obvodu pražské policie zatím říci nechtějí. Přesné okolnosti napadení mladistvé zůstávají stále předmětem šetření. „Poslední slovo ale bude mít samozřejmě až příslušný soud," zdůraznil Hulan.

Čtěte také: Brutální napadení před budovou policie