Z prodejny však viděl, jak zvíře provokuje nějaký muž – a proto vyšel ven a dotyčného upozornil, aby hafana nechal na pokoji. V té chvíli agresivní muž přesměroval svoji pozornost na páníčka; fyzicky na něj zaútočil, takže napadený se musel bránit.

Takhle alespoň muž, který uváděl, že byl napaden, vysvětloval, co se stalo, hlídce strážníků, kteří byli telefonátem na tísňovou linku 156 přivoláni ke rvačce. A teprve po výzvě uniforem pranice před krámem ustala.

Záhy se ale do znovu eskalujícího konfliktu museli zapojit i strážníci. Když totiž druhý z mužů, kterého majitel psa označil za útočníka, vyslechl protivníkovo vysvětlení, vyslovil nesouhlas – a znovu se hnal do akce: chystal se k dalšímu fyzickému napadení. V té chvíli zasáhli strážníci – muže zamýšlejícího útočit ale museli zpacifikovat silou.

Došlo na hmaty a chvaty sebeobrany a následné přiložení pout, připomněl ve středu Rudolf Rubeš z centrály městské policie. „Protože vzniklo důvodné podezření ze spáchání trestného činu, byla věc na místě předána Policii ČR," konstatoval.