Peníze, které kupci nemovitostí posílali prodávajícím údajně bezpečným způsobem prostřednictvím advokáta, se zřejmě rozplynuly v nenávratnu. Vyšlo to najevo poté, co Vlasák přestal klientům vyplácet určené částky – a následně přestal i komunikovat. Původně se předpokládalo, že advokát i se svěřenou sumou utekl – poté, co se sám přihlásil policistům, se ale zdá, že vše mohlo být jinak. Muž, jehož rukama procházely miliony, se patrně snažil peníze „rozmnožit" rizikovým investováním; jeho záměr ale nevyšel a on přišel o značné částky.

Čtěte také: Zlodějky si vyhlížejí seniory zřejmě přímo na poštách

Podle vyjádření realitní kanceláře nyní dluží 12 milionů korun, u kterých již uplynul termín splatnosti – a u dalších 38 milionů se doba, kdy mají být vyplaceny, kvapem blíží. Zatím bylo podáno deset trestních oznámení; lze ale předpokládat, že další budou následovat.

Pokud by se zpronevěru podařilo prokázat před soudem, hrozí pachateli pět až deset let vězení. Kauzou se však nezabývají nejen policisté. Řeší ji také advokátní komora. Naděje okradených lidí, že se domohou svých peněz v dohledném termínu, se nicméně zatím jeví jako poměrně mizivá.