Největší zábavní park pro rodiny v Evropě, milovické Mirakulum, byl svědkem tří nových českých rekordů. Na jednom místě se tu sešlo celkem 457 lidí 
s dítětem připoutaným 
k vlastnímu tělu buď šátkem, nebo v ergonomickém nosítku, což je o neuvěřitelných 108 lidí více, než při loňském rekordu. Při srazu vícerčat se sešlo zatím nejvíce trojčat na jednom místě v České republice, do Mirakula jich přijelo celkem šest, a rekord v počtu bubnujících na jednom místě byl překonán o 23 lidí. Agentura Dobrý den, která je garantem českých rekordů, je zařadí do České knihy rekordů. Potvrdil to David Rafaj z Muzea rekordů a kuriozit Pelhřimov, který na místě vše pečlivě zaznamenával.

Podle Rafaje je nárůst lidí s upoutanými dětmi k tělu neobvyklý. „Čekal jsem, že to bude případně o několik lidí, ale tohle je opravdu velký nárůst. Uvidíme, jak dopadnou vícerčata," řekl po prvním pokusu o rekord Rafaj.

Asi největší úspěšnost se čekala v počtu vícerčat na jednom místě. V tomto případě však rekord nepadl, návštěvníků z vícerčat se do Milovic dostavilo 233, což je o 77 lidí méně, než při loňském pokusu. „Ale jeden rekord zaznamenat musíme, protože se tentokrát sjelo šest trojčat, což je o jedna trojčata více, než při loňském setkání. Dvojčat bylo letos 105 a opět přišla i milovická paterčata," oznámil David Rafaj.

Setkání mělo i své další zajímavé události. S dítětem v šátku se při rekordu objevila rodina z Mosambiku. „Na tuto událost museli překonat 12 125 kilometrů," potvrdila hlavní organizátorka setkání „klokaních" rodičů Petra Svobodová. Mezi dvojčaty se tvoření rekordů zúčastnila také rodina Jaroslava a Dallas z New Yorku. „Já jsem tady v Čechách už dva měsíce, ale manžel přiletěl teprve včera," vysvětlila paní Dallas, která mluví plynně česky. Dalším překvapením byla rodina, kde babička je ze dvojčat a její vnoučata jsou trojčata a dvojčata.

Třetí pokus o vytvoření rekordu patřil bubnujícím účastníkům, kteří pod vedením Tokhiho a Groove army zahráli kmenovou píseň Moria basa. Zúčastnění zahráli na neuvěřitelných 238 bubnů a na stovky ozvučných trubek, takzvaných boomwhakerů. V mirakulském amfiteatru se těchto hráčů sešlo 586. „Někteří hráli jak na bubny, tak na trubky. Všechny tři rekordy už jsou oficiálně uznané 
a budou zapsány do České knihy rekordů," potvrdil 
v neděli kolem poledne David Rafaj.