Sraz účastníků s bezpečnými světýlky je v 16 hodin u rybníka v Křivoklátě – Amalíně. Svá krátká vystoupení předvedou děti z mateřských škol z Křivoklátu a Roztok a žáčci hudební školy Dagmar Pavlíčkové. Ta si vás ještě dovoluje upozornit na novinku, která se v Křivoklátě uskuteční prvního prosince v místní sokolovně.

Jedná se o Křivoklátský advent v podhradí, pořádaný zde poprvé v historii. „Čas velmi ubíhá a za měsíc již bude první adventní neděle. Principem novinky je, že na trhu se budou prodávat výrobky vytvořené maminkami, babičkami či učitelkami, bydlícími v našich dvou obcích, Roztokách a Křivoklátě," upozornila Dagmar Pavlíčková.

Též muzika, která bude provázet celý den program, bude sestavená z místních lidí a dětí. O občerstvení se rovněž postarají místní. „Účelem akce je ukázat, že i u nás jsou šikovní lidé, kteří byli dosud anonymní, a třeba jen jejich blízcí měli tušení, jak jsou zruční," zdůraznila Dagmar Pavlíčková s tím, že pořadatelé dále usilují o to, aby měli místní lidé možnost se spolu před Vánoci sejít, popovídat si a předat si zkušenosti. Tak, jak tomu bývalo v dobách dávno minulých. „A hlavně chceme navodit všem zúčastněným příjemnou vánoční atmosféru," zdůraznila Dagmar Pavlíčková.

Doprovodný program začíná v deset hodin dopoledne. Vystoupí zde skupiny Kelpakr, Křivoklátští Hudci, žáci Dáši Pavlíčkové, sbor Sedmikrásky. Na půl čtvrtou je nachystána módní přehlídka Anety Friebertové a v pět uvidíte živý betlém a rozsvěcení vánočního stromečku u kostela sv. Petra na Amalíně.
Akci společně pořádají Městys Křivoklát a Děti Křivoklátska.