Méně známá sjezdovka na Benešovsku, která je vytvořená na Krasovské hoře u Kondrace, neměla minulé sezóny velký úspěch. Starosta Kondrace, Miroslav Matuška, ale doufá, že letošní rok bude lepší. 

„Jsme odkázaní na přírodní sníh, takže uvidíme, jak to dopadne. Určitě chceme sjezdovku spustit. Čekáme na takových dvacet centimetrů sněhu," uvedl.

Tři 'přespolní' areály

Za hranicemi Benešovska mohou zájemci navštívit hned tři zimní areály a nemusí se přitom bát zbytečně ujetých kilometrů nebo situace, kdy bude sjezdovka uzavřená.

„Tento rok jsme otevřeli již 17. listopadu a to díky novému zasněžovacímu systému. V tuhle chvíli máme v provozu jednu sjezdovku, kterou postupně dosněžujeme. Od 9. prosince chceme areál uvést do celkového provozu," prozradil Jaroslav Krejčí, majitel zimního areálu Monínec u Sedlce Prčice.

Další dva areály za hranicemi Benešovska sice aktuálně v provozu nejsou, provozovatelé ale slibují brzký začátek sezóny. „Příští víkend chceme naplno otevřít jednu sjezdovku a s tím spojené služby," řekl Jan Zenkl, majitel areálu Šibeniční vrch u Mnichovic.

Zimní areál Chotouň u Jílového u Prahy teprve čeká na lepší, přírodní podmínky pro lyžování. Aktuálně svah zasněžují, podle majitele Jiřího Vorla otevřou v polovině prosince.

Čtěte také: V Branné už se lyžuje. Majitel areálu vyhrál sázku o bednu sektu