Jednat se bude třeba o stavu krajských komunikací (přičemž zazní i informace o nové internetové aplikaci, jež dá občanům možnost nahlašovat výmoly a další závady na silnicích), řeč bude také o obnově památek nebo například o druhé vlně kotlíkových dotací. Již s předstihem chce také vedení kraje se starosty probrat, jak napřesrok co nejdůstojněji oslavit sté výroční vzniku samostatného Československa. Stranou pozornosti ovšem nezůstane ani to, co je palčivým tématem pro všechny starosty: peníze – a kde je vzít?

Protest starostů před Ministerstvem financí.
Starostové chtějí od ministerstva financí nejméně 200 milionů Kč na opravy ulic

Sešla se řada otázek k lokálním problémům 

Na první setkání, které se konalo v únoru, dorazilo do Kongresového centra Praha přes šest set představitelů středočeských radnic. Vyslechli si vize nové krajské reprezentace – nejen hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO), ale také jejích náměstků i všech radních – a došlo na debaty o tom, jak s hejtmanstvím spolupracovat i jak může kraj pomoci s naplňováním regionálních záměrů.

Sešla se také celá řada konkrétních otázek k lokálním problémům, na které pak radní podle svých kompetencí odpovídali písemně. Účastníci navíc akci oceňovali jako příležitost ke vzájemnému setkávání, debatám a výměně zkušeností.


The Bodies.
Starosta Prahy 7 nevzdává své tažení proti výstavě Body The Exhibition