Úředníci tak musejí za lidmi scházet před budovu nebo s nimi jednají v takzvané povídárně v budově naproti radnici, kde je sociální odbor. „To se stává velmi často. Povídárna je tomu dobře uzpůsobená," podotkla k tomu místostarostka Alena Ženíšková.

S bezbariérovými úpravami radnice neuvažuje ještě z jednoho důvodu. „Chceme se soustředit na rekonstrukci bývalé budovy Rudných dolů, kam se má přemístit sociální odbor a která má být bezbariérová. Čili teď dělat něco násilného kvůli několika návštěvám by nebylo ekonomické," podotkl Vařeka.

Radnice chce nyní investovat především do opravy toalet. „Ty byly postaveny před padesáti lety a občas se stydíme, když k nám přijedou hosté ze zahraničí," poznamenal starosta Příbrami Jindřich Vařeka.

Zkušenosti ze středních ČechNa bariéry v přístupu na radnici narážejí handicapovaní například také v Kutné Hoře. Do bezbariérových úprav v minulosti investovali například v Rakovníku, kde instalovali výtah na detašovaném pracovišti městského úřadu v ulici Na Sekyře. Objekt předtím nebyl bez bariér, přitom je hojně navštěvovaný. Výtah usnadňující přístup tělesně postiženým a boční bezbariérový vchod vybudovali také na kladenském magistrátu.

Čtěte také: Některé obchody v Berouně jsou pro vozíčkáře tabu