Pro ty, kteří mají nízké penze a nenavštěvují je žádní příbuzní, připravilo Centrum seniorů spolu s obchodním domem Tesco projekt Strom splněných přání.

Vánoční stromeček v obchodním domě byl před svátky plný kartiček s přáními seniorů. Podle vedoucí pečovatelského úseku a sociální práce terénní pečovatelské služby Jany Hostákové bylo přáníček se jmény a věkem seniorů přes sto. „Šlo o dárky za přibližně dvě stě korun. Senioři si přáli různé věci, například sladkosti, kosmetiku, čepici, noční košili, mp3 přehrávač nebo třeba plyšového medvěda," řekla o dárcích, po nichž touží nemocní senioři, Jana Hostáková.

Jak připomněl ředitel Centra seniorů v Mělníku Jiří Vronský, byla všechna přání naplněna už v předstihu. Nakoupili je zákazníci, ke kterým se připojilo i mnoho zaměstnanců centra seniorů a obchodního domu.

Mezi dárce patřil i Tomáš Suchý z Libkovic pod Řípem, který na strom splněných přání narazil náhodou při návštěvě obchodního domu. „Pro devadesátiletou paní jsem koupil knihu básniček a kosmetiku, které si přála. Vybírat poezii pro mě nebylo snadné, snad se jí verše budou líbit," poznamenal Tomáš Suchý, který se svátečně zabaleným dárkem přiběhl na posledních chvíli, kdy už si zaměstnanci Centra seniorů náklad splněných přání odváželi.

V Centru seniorů v Mělníku voněl na Štědrý den v poledne z kuchyně tradiční kuba, večerní slavnostní menu zahrnovalo samozřejmě bramborový salát, podle chuti se smaženým kaprem, řízkem nebo vinnou klobásou. Nescházelo ani cukroví a ovoce.
Před večeří popřáli seniorům hezké svátky i dva faráři, církve evangelické a katolické.