"Zda se jednalo o nešťastnou náhodu nebo pokus o sebevraždu, nyní vyšetřují kriminalisté," řekla kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková s tím, že na vozidle vznikla škoda deset tisíc korun a dechová zkouška na alkohol dopadla u řidiče s negativním výsledkem.

Srážka na přechodu pro chodce

Jinou vážnou nehodu, při které se po sedmnácté hodině na čtyř proudové pozemní komunikaci za křižovatkou Ostravská nedaleko Hotelu Kladno střetlo auto s chodkyní, vyšetřují policisté už od středy. Osobní vozidlo značky Volkswagen Caravella projíždějící ve směru o ulice Petra Bezruče k ulici Jaroslava Kociána porazilo ženu, která přecházela na vyznačeném přechodu pro chodce k náměstí Sítná.

Jedenaosmdesátiletá seniorka z Kladenska utrpěla těžká mnohočetná zranění a byla posádkou rychlé záchranné služby okamžitě transportována do nemocnice v Praze Střešovice, kde byla hospitalizována. 

"Policisté provedli u pětapadesátiletého řidiče z Prahy dechovou zkouškou, která byla s negativním výsledkem a alkohol byl na místě dopravní nehody vyloučen. Škoda na vozidle byla vyčíslena na částku 20 tisíc korun," řekla kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Opilec spadl pod kola autobusu

První z vážných nehod s chodcem vyšetřovali policisté v Kladně také již v pondělí krátce po jedenácté hodině ve Vodárenské ulici. Autobus tam srazil u podjezdu chodce. Na místo byl přivolán záchranářský vrtulník. Muž, který spadl přímo pod kola autobusu, byl opilý a utrpěl velmi vážná zranění hlavy a břicha.

Čtěte také: V Kladně se stala vážná nehoda, autobus srazil chodce