Výnos po prvních dnech zatím vypadá lepší než v loňském roce. Ostatní chmelaři „to spustí" během tohoto týdne. Dnes například začíná Petr Bazika 
z Chrášťan. Zítra Lupofyt Chrášťany a PP servis Nesuchyně, v pátek Zem Invest Mutějovice a Probios Kounov, v sobotu Rakochmel Kolešovice, Agrochmel Kněževes a Zemědělská společnost Chrášťany.

Na česačce 
v Hořesedlích pracují už ostřílení brigádníci. Zleva: Miloš Zelnik, Daniela Petruchová
a Jozef Mojžiešik, všichni ze Šťiavniku v okrese Púchov. Na práce ve chmelu jezdí už deset let, ale na sklizni jsou teprve potřetí. Která práce je lepší, nelze podle pana Jozefa říci: „Je to naše práce a každá potřebuje svůj čas a hlavně svůj rozum. Je třeba si vytvořit správný postup."

Kdysi viděl chmel jen na obrázku, ale práce ho baví. Dělá ostatním parťáka a z jeho zkušenosti je stále těžší sehnat na práci dobré lidi. „Ne každý chce za tyhle peníze takto pracovat 
a raději je doma. Jezdí s námi většinou stejní lidé. Kdo nechce pracovat, toho nechám doma, " zkonstatoval pan Jozef.