V rámci rekonstrukce měla být totiž původně odstraněna polovina mostu a na druhou polovinu mostu mělo být umístěno mostní provizorium, po kterém měl být po dobu oprav veden silniční provoz řízený kyvadlově světelnou signalizací.

„Po demolici pravé poloviny mostu však bylo na základě posouzení statikem zbylé levé části mostu rozhodnuto o demolici druhé části mostu, na které se uvažovalo s kyvadlovým provozem. Vzhledem k tomu již nebylo možné obnovit provizorně provoz na silnici v místě mostu," informoval web dobříšské radnice.

Uzavírka měla trvat do 30. září, ale k úlevě mnoha lidí skončila dřív. Řidiči by nyní měli přímo v Dobříši počítat s uzavírkami kvůli stavbě kruhového objezdu.

Aktuální uzavírky v Dobříši

V Dobříši se staví první okružní křižovatka a následkem toho se objeví další uzavírky - v ulici Plk. B. Petroviče, Part. Svobody a v ulici Žižkova, v místě křižovatky těchto komunikací.

Uzavírky probíhají a budou dále probíhat takto: první etapa od pondělí 5. září 2016 do neděle 9. října 2016 úplná uzavírka ulice Žižkova, druhá etapa od pondělí 10. října 2016 do 6. listopadu 2016, třetí etapa od pondělí 7. listopadu 2016 do středy 30. listopadu 2016.

Další uzavírka je v ulici Příbramská, kde dochází k obnově vodovodu a kanalizace. Tyto práce by měly předcházet další rekonstrukci probíhající na Mírovém náměstí. Uzavírka v ulici Příbramská je jednosměrná - směrem z Příbrami do centra Dobříše a měla by trvat do začátku října roku 2016.

Čtěte také: Cesta po dálnici na Mladoboleslavsku do Prahy a zpátky: horor, který nekončí