"Žena se při přecházení vozovky mimo přechod pro chodce se opomenula dostatečně rozhlédnout a jelikož poslouchala ve sluchátkách hudbu, nezaregistrovala ani zvuk přijíždějícího vozu a vstoupila do silnice, kde došlo ke střetu," přiblížila kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

"Následně byla z místa dopravní nehody převezena k ošetření do kladenské nemocnice. Utrpěla zranění horní končetiny lehčího charakteru," doplnila.

Devětadvacetiiletá řidička ani její spolujezdec neutrpěli žádné zranění. Alkohol byl provedením dechové zkoušky u obou účastnic dopravní nehody vyloučen. Příčina střetu je nyní v šetření.

Oční kontakt s řidičem

"Upozorňujeme účastníky silničního provozu, aby při přecházení silnice dbali zvýšené opatrnosti a řidiči se plně věnovali jízdě a chodci bezpečnému přecházení vozovky. Při přechodu přes pozemní komunikaci je důležité se nejen rozhlédnout, ale především oční kontakt s řidičem," uvedla mluvčí.

"Všichni chodci by si měli uvědomit, že nemají absolutní přednost při přecházení silnice ani na přechodu pro chodce a řidiči by měli být v každém případě ohleduplní. Především vzájemným respektováním účastníků silničního provozu můžeme snížit počet dopravních nehod mezi chodci a řidiči," dodala Jana Šteinerová.

Čtěte také: Řidič při couvání na parkovišti u supermarketu srazil pár seniorů