SŽDC začne s opravou trati Praha-Beroun zatím na prvním úseku: ze Smíchova do Radotína. Součástí akce přezdívané také zkratkou SmRad (Smíchov-Radotín) je hlavně rekonstrukce železničního spodku a svršku, mostů, propustků, nástupišť, modernizace technologických zařízení v celé délce stavby. SŽDC ve středu oznámila, že zakázku získalo za 3,1 miliardy korun sdružení Eurovia CS, Strabag Rail, GJW Praha a Elektrizace železnic. Dokončení prací se předpokládá v září 2021 až 2022. Odhadovaná cena přitom byla 2,7 miliardy korun.

Rozsah výluk se bude upřesňovat

Na devítikilometrovém úseku se zvýší rychlost ze stávající stovky až na 140 km/h. Součástí stavby je novostavba zastávky Velká Chuchle, která bude přesunuta blíže k obytné zástavbě. Komplexní rekonstrukcí projde stanice Radotín, kde budou nově výtahy.

SŽDC zatím nezveřejnila termín zahájení stavebních prací ani rozsah výluk. Pražský organizátor veřejné dopravy Ropid uvedl, že předpokládá hlavně omezení intervalů u vlaků linky S7 z Berouna. „Zatím počítáme s omezením intervalu osobních vlaků ve špičkách na 15 minut. Jinak by měl zůstat třicetiminutový interval zachován,“ uvedl mluvčí Ropidu Filip Drápal.

Sedmé nástupiště na pražském hlavním nádraží.
Divoký nárůst cen. Podchod na Žižkov za 1,5 miliardy správa železnic odmítla