Devětapadesátiletý ridič osobního automobilu značky Ford jedoucí ve směru na Slaný u obce Blahotice vjel se svým vozidlem z nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem značky Neoplan, který řídil šestapadesátiletý muž. V autobusu seděly děti z tuchlovické základní školy a právě odjížděly na školu v přírodě  do Doks u Máchova jezera.

Vozidlo značky Ford  skončilo po nárazu mimo vozovku a jeho řidič na místě zahynul. Spolujezdkyně ročník 1958 utrpěla při nehodě vážná zranění a musela být transportována vrtulníkem záchranné služby do jedné z pražských nemocnic. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. 

Podle kladenské policejní mluvčí Michaely Novákové cestovalo v autobuse okolo třiceti dětí ve věku od osmi do deseti let. "Žádné z nich přitom nebylo vážně zraněné.

Dvě děti byly odvezeny preventivně k vyšetření do pražské nemocnice Motol," uvedla Michaela Nováková. "Ostatní děti byly přeloženy do hasičského autobusu a odvezeny na hasičskou stanici do Slaného, kde si je mohli vyzvednout jejich rodiče," dodala mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Způsobená škoda byla odhadnuta na půl milionu korun.

"Silnice byla až do nočních hodin uzavřena a policisté odkláněli dopravu po objízdných trasách," řekla Kladenskému deníku kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková. 

Proč se nehoda stala, možná napoví nařízená soudní pitva u řidiče, který ve fordu zahynul. Výsledky pitvy by měly být známy zhruba do týdne. Předběžně vyčíslená škoda na obou vozidlech je jeden milion korun.