Podotkl, že když není sucho, hasiči zasahují spíše u dopravních nehod a poskytují technickou pomoc. Požárů podle něj obvykle bývá méně.

Lesní požár u Lhoty byl hlášen před 16:30. Na místo byl vyslán vrtulník. „Podařilo se to podchytit včas. Vrtulník tam provedl pouze tři shozy a velmi rychle byla lokalizace," uvedl Svoboda.

Během dne hasiče zaměstnal také požár skládky v Radimi na Kolínsku, čtyři jednotky hasily hořící pole u Mrače na Benešovsku. U Velké Bukové na Rakovnicku hořelo strniště, oheň zasáhl plochu asi sto metrů čtverečních.

Hasiči během noci na sobotu také zlikvidovali požár šesti hektarů lesa u Světic nedaleko Prahy. Požářiště ještě v sobotu hlídali, protože je velké sucho a oheň se dostal i do kořenového systému. Škoda byla předběžně vyčíslena na 600.000 korun. Zcela uhašen byl už také lesní požár poblíž Jílového u Prahy, kde stejně jako u Světic platil třetí stupeň požárního poplachu a s hašením pomáhal vrtulník.

Hasiči tento týden zasahovali hlavně u Olešné na Rakovnicku, kde v pondělí vypukl zřejmě letos největší lesní požár. Plameny zachvátily 100 hektarů lesa a pole. I tento požár je už uhašen, stejně jako další lesní požár v těžko přístupném terénu poblíž obce Branžež na Mladoboleslavsku.